Kirkonkylän koulun järjestyssäännöt

Koulumme on oppilaiden, opettajien ja muun henkilökunnan työpaikka. Viihtyisän, rauhallisen ja turvallisen työskentely-ympäristön takaaminen edellyttää, että kaikki noudattavat hyviä tapoja ja koulun järjestyssääntöjä.

Näiden järjestyssääntöjen lisäksi noudatetaan muita opettajien tai muun henkilökunnan antamia ohjeita.

1. Käyttäydyn moitteettomasti niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin. Olen muita kohtaan huomaavainen, rehellinen ja kohtelias. Kielenkäyttöni on asiallista.
  2. En kiusaa muita enkä tue käytökselläni minkäänlaista kiusaamista.
  3. Tulen kouluun hyvin valmistautuneena. Huolehdin, että päivän oppitunneilla tarvittavat varusteet ovat mukana ja kotitehtävät tehtynä. Otan mukaani vain koulutyössä tarpeellisia ja ohjeiden mukaisia tavaroita. Pukeudun asiallisesti sään mukaan, talvella käytän päähinettä.
  4. Koulumatkalla noudatan liikennesääntöjä ja hyviä tapoja. Polkupyörällä tultaessa käytetään pyöräilykypärää. Esikoululaiset ja ensimmäisen luokan oppilaat eivät tule pyörällä kouluun.
  5. Polkupyörät ja muut kulkuneuvot jätän niille varatuille paikoille.
  6. Tulen aamulla sisälle vasta kellon soitua.
  7. Käytävillä liikun rauhallisesti kävellen ja meluamatta. Tunnin alussa odotan opettajaa omassa luokassani.
  8. Opetustiloihin menen vasta välitunnin jälkeen enkä koske luvatta opetusvälineisiin.
  9. Koulun ja muiden omaisuutta käytän huolellisesti enkä ota sitä ilman lupaa. Vahingon sattuessa ilmoitan siitä opettajalle. Olen velvollinen korvaamaan asiattomasta käytöksestä aiheutuneen vahingon.
  10. Välitunnit vietetään ulkona ellei opettaja ole muuta määrännyt. Välitunnille menen viivyttelemättä ja pysyn määrätyllä välituntialueella.Välitunneilla tottelen valvovaa opettajaa/muuta aikuista ja kerron huoleni hänelle. Huolehdin, että pelivälineet tuodaan välitunnin päätyttyä niille varatuille paikoille. Kivien, hiekan, lumipallojen ym. esineiden heittäminen on kielletty.
  11. Ruokailuun menen rauhallisesti omaa vuoroani odottaen. Noudatan hyviä ruokatapoja enkä juttele muiden kuin vierustoverieni kanssa. Opettelen maistamaan kaikkia ruokia. Syön lautaseni tyhjäksi ja jätän ruokailupaikkani siistiksi.
  12. En syö makeisia koulupäivän aikana.
  13. En poistu koulun alueelta ilman lupaa.
  14. Koulupäivän päätyttyä poistun viivyttelemättä koulun alueelta.